S6 Edge Hakkında Her Şey!

Samsung'un ekranı kıvrımlı yeni telefonu Galaxy S6 Edge hakkında tüm bilmeniz gerekenler, burada!

 

Galaxy S6 Edge, Samsung'un Note Edge ile bizi tanıştırdığı tasarım dilini bir adım ileriye taşıyor. Samsung'un kıvrımlı ekranları denediği fikrine sahip olabilirsiniz. Ancak telefonunuzun başkalarının ilgisini çekmesini seviyorsanız, böyle bir cihazın etrafınızdakilerin gözünden kaçmayacağı konusunda içiniz rahat olsun.

Galaxy S6 Edge'i yakından görmek için tıklayın!

Galaxy S6 Edge, genel olarak Galaxy S6'yla neredeyse aynı özelliklere sahip. Fark, ekranın kıvrımlı sağ ve sol kenarlarında. Cihaz Galaxy S6'ya göre biraz daha hafif ve 50mAh daha güçlü pile sahip.

Galaxy S6 Edge'in kamerası, Galaxy S6'da olduğu gibi dışarıya doğru bir miktar çıkıntı yapıyor. S6 Edge'in ekranının kıvrımları, Note Edge'e göre daha belirsiz. Kıvrımların konuşulmaktan öte ne işe yaradığı ise tartışmalı bir konu. Bunun yanında ekranın QHD çözünürlüğü, ekran boyutlarının Note Edge'e göre daha küçük olması nedeniyle daha yüksek bir piksel yoğunluğu sağlıyor.

 

 

 

 

Samsung, Galaxy S6 Edge'de Qualcomm Snapdragon 810 yerine büyük ihtimalle kendi Exynos işlemcisini kullanıyor. Şimdilik işlemciyi doğrulayamamış olsak da, cihazın 64-bit desteklediğini öğrendik. Android Lollipop ile çalışan telefon, 3GB RAM'e sahip.

16 megapiksellik arka kamera, f1.9 diyafram sayesinde düşük ışıkta iyi sonuçlar vadediyor. Samsung'a göre bu alandaki geliştirme, S5'e kıyasla yüzde 34 oranında. Auto HDR işlevi yerini korurken, akıllı optik görsel dengeleme, istem dışı titremelerin etkisini azaltıyor. Ön kamerada da önemli geliştirmeler var: Samsung'a göre ön kamera, arka kamerayla aynı düşük ışık performansını sunuyor

Arayüz, Galaxy S6'yla aynı ancak kavisli kenarları ilgilendiren özellikler de var. Örneğin cihazı yüzüstü bıraktığınızda, ekranın kenarları arayan kişiye göre farklı renklerde ışıldıyor. TouchWiz'de yapılan değişiklikler, açılır ekranlara ve gereksiz işlevlere daha az rastlayacağınız anlamına geliyor.

Galaxy S6, beyaz, siyah, mavi ve altın renk seçenekleriyle gelirken Galaxy S6 Edge, beyaz, siyah ve altının yanında, mavi yerine koyu yeşil renkli bir modele sahip.

S6 Edge'in kalp ritmi sensörü, parmak izi sensörü gibi diğer teknik özellikler konusunda S6'dan herhangi bir farkı bulunmuyor.

 

Haber kategorisi: