İphone'nunuz Dokunmatik Ekrandaki Hareketinizi Tahmin Edecek!

iOS 9 içinde yer alan gizli özellik iPhone 6 ve diğer desteklenen cihazları daha akıllı hale getirecek gözüküyor. Kısaca iOS cihazlar kullanıcının dokunmatik ekranındaki bir sonraki hareketini tahmin edecek.

Bu işlevselliğin nasıl çalıştığı şu anda belirsiz, fakat iOS Geliştirici Günlüğü sayfasında iOS 9'da"Touch Prediction" özelliği veya Türkçe adıyla"Dokunma Tahmini" keşfedildi. Bu işlev Apple tarafından dokunmatik eylemin geliştirilmesi, ekran ve dokunmatik tahminin son yenilemeden beri meydana gelebileceği şeklinde listelenmiş.

Şirket WWDC sırasında dokunma tahminiyle alakalı herhangi bir detay vermedi. Zaten geliştirici günlüğünde bulunmasa kimse de farkında olmayacaktı.

Apple bu özellikle ne yapabilir? Cupertino'lu teknoloji devi kullanıcıya iOS'un daha hızlı olmasını hissettirmek, dokunmatik gecikmesini azaltmak ve daha iyi bir deneyim sunmak istiyor olabilir. Apple zaten neredeyse her iOS sürümünde saklı özellikler sundu. Şirket ince detaydaki ilginç özelliklerini kullanıcıların gözlemleyerek ve inceleyerek bulmasından yana. iOS ve iOS cihazlar hakkında daha fazla ayrıntıya ayrıca iBooks'taki kullanma kılavuzundan da ulaşabilirsiniz. Apple bu kılavuzu genel olarak güncelliyor.

Haber kategorisi: