İphone 7 de 16 gb olacak mı?

Eylül ayında tanıtılacak iPhone 7 cephesinden bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelişme iPhone 7'nin dahili depolama birimine ilişkin. Apple bu defa 16GB'lık model duyuracak mı?
Apple görünüşe bakılırsa iPhone 7 ile birlikte eleştiri oklarının hedefinde olan bir tutumundan daha vazgeçecek. IHS Teknoloji Pazar Araştırma Direktörü Kevin Wang, tedarik zincirlerine dayandırdığı önemli bir bilgiyi resmi Weibo hesabı aracılığıyla paylaştı.

Wang’a göre iPhone 7’nin giriş seviyesi modelinde 2GB RAM ve 32GB dahili depolama olacak. Bu gelişme özellikle son iki yıldır iPhone kullanıcılarının canını sıkan 16GB’lık sürümün rafa kalkacağı anlamına geliyor.
64GB’lık modelle arasındaki fiyat uçurumu birçok kullanıcıyı 16GB’lık iPhone modeli almaya zorluyor. Son olarak iPhone 6s ailesiyle birlikte 4K video kaydının gerçekleştirilmesi birçok kullanıcının depolama tarafında sıkıntı yaşamasına neden olmuştu.

Neyse ki iPhone 7 ile birlikte minimum depolama 32GB olacak. Ancak bu defa "Apple 64GB’lık modeli mi rafa kaldıracak?" sorusu akıllara gelmiyor değil.

Android tarafına baktığımızda üst seviye akıllı telefonların tümü minimum 32GB depolama sahip oluyor. Üstelik telefonların neredeyse tamamında microSD kart desteği mevcut.

iPhone 7’de 2GB RAM’in kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çift kameraya sahip olacak iPhone 7 Plus’ta ise ayırt edici detaylardan biri de bellek birimi olacak. Telefonda 3GB RAM’in yanında 256GB’lık modelinin de olacağı gelen haberler arasında.

Haber kategorisi: