İpad Pro'nun Ekran Çözünürlüğü İos 9 Kodlarında Bulundu

İşletim sistemlerinin gizli saklı köşelerinde gelecek ürünler veya özelliklerle alakalı izler olabiliyor. Bunun en yakın örneği dün ortaya çıktı. iOS geliştiricisi Steve Troughton-Smith, iPad Pro için olduğu düşünülen gizli klavyeyi keşfetti. Fakat şehir efsanesi haline gelen iPad Pro (iPad Plus da deniliyor) hakkındaki ipucları klavyeyle sınırlı değilmiş.

Klavyeyi tespit eden Steve Troughton-Smith'le diğer bir iOS geliştiricisi olan Hiraku Wang, beta kodlarında 1366x1024 ekran çözünürlüğünü buldu. Her iki geliştirici bu çözünürlüğün 2 kat fazlasına atıfta bulunarak, iPad Pro'nun ekran çözünürlüğünün 2732×2048 olabileceğini Twitter'da takipçileriyle paylaştı.

Bu son ipucu önceki raporlarla da gayet uyumlu. Biraz zamanda yolculuk yapacak olursak, geçtiğimiz sene ocak ayında NPD DisplaySearch tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı raporunda Apple'ın 12.9 inç'lik 265 ppi yoğunluğunda 2732×2048 çözünürlüğünde tablet üstünde çalıştığını ileri sürmüştü. iPad Pro'nun bu sene iPad Air 3 ve iPad mini 4 ile tanıtılması bekleniyor.

And from keyboard size we can know that "iPad pro" is 1366x1024 (maybe @2x) pic.twitter.com/VYlkXiWHVa
—ヒラクチャン (@hirakujira) June 15, 2015

Haber kategorisi: