iOS 8.3'de Şifresiz Uygulama İndirme Geliyor!

Apple'ın bir sonraki iOS sürümüne yönelik bilgiler gelmeye devam ediyor. Son haberler, iOS 8.3'te ücretsiz uygulamaları ve iTunes içeriklerinde şifre sorgulaması yapılmayacağı yönünde.

Apple'ın 3. beta sürümünü yayınladığı iOS 8.3'ün yeni özellikleri ortaya çıkmaya başladı. Türkçe Siri desteği başta olmak üzere hem sesli kişisel asistanda hem de işletim sisteminde dikkat çekici değişiklikler getirmesi beklenen iOS 8.3'te yer alacak bir yenilik daha ortaya çıktı.

Kolay uygulama indirme

9to5mac sitesinin haberine göre, iOS 8.3 sürümü App Store'dan uygulama indirme sırasında büyük kolaylık sağlayacak. Touch ID özelliğine sahip iOS cihazlarda uygulamaları indirme sırasında kimlik doğrulama işlemi kolayca yapılabilse de, özellikle Touch ID bulunmayan önceki iOS cihaz sahipleri her uygulama ya da içerik indirme sırasında şifre girmek zorunda kalıyordu.

Ücretsiz uygulamaları şifresiz

Bu duruma kolaylık düşünen Apple, ücretsiz uygulamalar ve iTunes içerikleri için şifre ile kimlik doğrulamayı pasif etme özelliği getiriyor. Yayınlanan ekran görüntüleri, iTunes ve App Store için şifre ayarları menüsüne ücretsiz uygulamalar başlığı altında "Şifre gerektirir" seçeneğinin eklendiği yönünde. Artık kullanıcılar bu seçeneği aktif ya da pasif olarak belirleyebilecek. Bu özelliğin fazla uygulama indiren kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz.

Haber kategorisi: