Apple WWDC 2016'da neler var?

Apple'in her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı bu yıl da 13 Haziranda San Francisco da gerçekleştirilecek. Türkiye saati ile pazartesi akşam saat 20'de başlayacak olan WW DC 2016 Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda Apple ürünlerine ait işletim sistemlerinin yeni sürümleri yanında yeni donanım ürürnlerinin de tanıtılması bekleniyor.
Apple’in ürünlerine ait yazılımlarının yeni sürümlerini tanıtmayı bir gelenek haline getirdiği konferansta iOS 10, Watch 3 ve TV 10 yazılımlarının tanıtılmasının yanı sıra Mac cephesinde de OS yazılımının isimlendirilmesinde bir yenilik bekleniyor.
Bugüne kadar OS X isminin ardından sürüm numarası ile birlikte önceleri kedi isimleri, son üç yıldır da California'daki doğal yerler ile isimlendirilen Mac işletim sisteminin yeni adının artık Apple'in ürün yazılımlarının genel isimlendirme politikasına paralel olarak, Mac OS şeklinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Merak edilen ise yeni isimde geleneğin devam ettirilerek California’daki doğal yerlerin var olup olmayacağı.
Ayrıca, uzun zamandır büyük bir donanım değişimi göremediğimiz macbook air ve macbook pro larda da yeni modeller görebilmemiz muhtemel.
Apple’in WW DC 2016 Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı tüm iOS ve oSX tabanlı Cihazlarınız veApple TV üzerinden canlı olarak da izleyebileceğinizi de ekleyelim. Ayrıca Apple bu sene farklı bir uygulamaya giderek etkinliğin Windows 10 yüklü bilgisayarlar ile Microsoft Edge tarayıcısından da izlenebileceğini açıkladı. Etkinliği takip etmek için, aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:
Apple sunucularından İngilizce olan toplantı için:
http://www.apple.com/apple-events/june-2016/
veya
www.apple.com/live
adreslerini takip edebilirsiniz.
Etkinliği iOS cihazlarınızdan WWDC uygulaması vasıtasıyla takip etmek istiyorsanız, aşağıda bağlantısı verilen uygulamayı cihazınıza indirin:
https://itunes.apple.com/tr/app/wwdc/id640199958?mt=8
Ayrıca etkinlik saatinde shiftdelete.net
Youtube Sayfasından
Türkçe olarak takip edebilirsiniz.

Haber kategorisi: