Apple Watch Hakkında Bilinmeyenler

Apple'ın akıllı saati Apple Watch büyük bir gösterişle tanıtıldı ve sonunda kullanıcılara sunuldu. Piyasada yer alan akıllı saatlerden farklı bir vizyon ve misyona sahip olan Apple Watch'un bilinmeyen gizli özelliklerini sizler için araştırdık ve derledik.

İşte Apple Watch'un gizli özellikleri!

Sesli Komutlar Verin
Apple Watch'un yan tarafında yer alan güç butonunu belli bir süre basılı tuttuğunuzda akıllı saatin ekranında sizin emirlerinizi dinleyip yerine getirmek için Siri hazır halde bekliyor. iPhone ile senkronizeli olarak çalışan Apple Watch'a vereceğiniz sesli komutlar anlık olarak akıllı telefonunuzun ekranında beliriyor.

Ekran Görüntüsü Alma
Akıllı telefonlar ile hayatımızda önemli bir yere sahip olan ekran görüntüsü alma Apple Watch için de mümkün. Akıllı saatinizin ekran görüntüsünü almak için sadece sağ üst köşesinde yer alan butona belli bir saniye basmanız ve daha sonra ekranda çıkan ikona basmanız yeterli oluyor. Akıllı saatinizin ekran görüntüsünü aldığınız an iPhone telefonunuz içerisinde yer alan ScreenShot dosyası içerisinde yer alıyor.

Apple Watch Üzerinden iPhone Telefonunuzu Kolayca Bulun
iPhone akıllı telefonunuzu kaybetmeniz halinde akıllı saatiniz Watch üzerinden kolayca akıllı telefonunuzun nerede olduğunu çok kısa bir süre içerisinde görebileceksiniz. iPhone ile Watch arasında sağlanan ses dalgaları ile siz akıllı telefonunuza yaklaştığınızda akıllı saatiniz size sesli uyarı veriyor ve akıllı telefonunuza iyice yaklaştığınızda zaman ise uyarı sesinin şiddeti daha da artıyor. Böylelikle akıllı telefonunuzu kaybettiğinizde akıllı saatiniz üzerinden çok kısa bir süre içerisinde bulabilmeniz mümkün hale geliyor.

Uygulamalar Arasında Kolay Geçiş Yapın
Akıllı telefonların en sevilen özelliği açık olan uygulamalar arasında tek bir dokunma eylemi ile kolayca geçiş yapılabiliyor. Apple Watch için ise uygulamalar arasında geçiş yapmak son derece basit. Apple Watch'un sağ üst köşesinde yer alan botuna bir kez dokunduğunuzda son açılmış olan uygulama karşınıza geliyor. Butona iki kez üst üste dokunduğunuzda ise tüm açık olan uygulamaları görebiliyorsunuz ve tek bir dokunuş ile uygulamalar arasında geçiş sağlayabiliyorsunuz.

Apple Watch ile Kendi Müzik Arşivinizi Oluşturun
Apple'ın Watch için üretmiş olduğu Airplay uygulaması üzerinden akıllı saatiniz içerisinde yer alan müziklerinizi kolayca iPhone'a aktarabiliyorsunuz. Bunun haricinde ise Bluetooth ile Airplay üzerinden Watch'da açacağınız tüm şarkılar akıllı telefonunuzda anında duyulmaya başlanacak. Bunun yanında ise Airplay ile Bluetooth ile çalışmakta olan hoparlörler üzerinden müzik dinleme imkanı da sunulmakta.

Haber kategorisi: