Apple, iPhone değişim programına eski Android, Blackberry ve Windows cihazları dahil ediyor

Apple, markası ne olursa olsun eski akıllı telefonunuzu iPhone’la değiştirmeye hazırlanıyor. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre şirket, iOS cihazlar için 2013 yılından bu yana uyguladığı “iPhone yeniden kullanım ve geri dönüşüm” programına iOS tabanlı olmayan cihazları da dahil etmeyi planlıyor.

Apple’ın bugün uygulanan geri dönüşüm programı kapsamında eski cihazlarını getiren kullanıcılarına karşılık olarak alışverişlerinden kullanabilecekleri ve tutarı 175 dolara kadar olan hediye çekleri veriliyor. Haberlere göre, Apple değişim programının kapsamını Android, Blackberry ve Windows cihazlarla genişletmeyi planlıyor. Ancak Apple’ın iOS tabanlı olmayan bu cihazlara ne kadar fiyat biçeceği henüz net değil.

Türkiye’de Apple’a geçmek isteyen Android ve diğer cihaz kullanıcılarının indirim fırsatı içinse beklemesi gerekiyor. Zira Apple’ın yeniden kullanım ve geri dönüşüm programı Türkiye’de henüz uygulanmıyor. Programın iOS olmayan cihazlarla birlikte daha geniş bir coğrafyaya açması da elbette söz konusu olabilir özellikle programın kapsamının genişletilmesindeki temel amacın, Apple’ın kendi mağazaları aracılığıyla satılan iPhone’ların sayısını arttırmak olduğu düşünüldüğünde. 2013 yılında toplam iPhone satışının ancak yüzde 20’si Apple Store’larda gerçekleşmişti ve bu oranı yüzde 50’ye çıkarmak hedefi gerçekçi görülmüyordu.

Haber kategorisi: