iPhone için whatsapp web çıktı

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti veren WhatsApp, Web sürümünü iPhone kullanıcılarının da beğenisine sundu. Peki, iPhone'da WhatsApp Web nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde.

WhatsApp, bu yılın başlarında tarayıcı üzerinden kullanılabilen bir Web sürümü ile karşımıza çıkmıştı. WhatsApp Web adındaki bu hizmet iPhone kullanıcıları dışında başta Android ve Windows Phone olmak üzere tüm platformlarda hizmet veriyordu. Neredeyse 1 yıldır iPhone kullanıcıları bu hizmetten maalesef ki yararlanamıyordu.

WhatsApp Web sürümünü iPhone'da kullanmak için Jailbreak işlemi yapıp "WhatsApp Web Enabler" isimli Tweak'i yüklemek gerekiyordu. Bugün WhatsApp resmi olarak WhatsApp Web'in iPhone kullanıcılarına sunulduğunu açıkladı. iPhone için WhatsApp Web dağıtımı henüz bölgesel olarak dağıtıldığı için sizde aktif olmayabilir. Burada endişelenecek bir şey yok önümüzdeki günlerde bu özellik sizde de aktif olacaktır.

iPhone'da WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

iPhone'da WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp uygulamasının alt bölümünde yer alan ayarlar bölümüne tıklayın. Bu işlemi yaptıktan sonra PC'nizden WhatsApp Web sitesini açın. Daha sonra iPhone'da ayarlar bölümünde yer alan WhatsApp Web seçeneğine tıklayın ve PC ekranında bulunan QR kodu kamera yardımı ile okutun.

15-08/19/whatsapp-web-1439978106.jpg

Yukarıdaki işlemleri tamaladıktan sonra WhatsApp Web sürümünü kullanabilirsiniz. Eğer WhatsApp>Ayalar bölümünde WhatsApp Web seçeneği yoksa beklemeniz gerekiyor, bir kaç gün içerisinde bu bölüm aktif hale gelecektir.

Haber kategorisi: