iOS8'in benimsenme oranları artıyor

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 8’in benimsenme oranları günden güne artış gösteriyor. iOS 8’in en son açıklanan benimsenme rakamları haberimizde.
04.03.2015 / 08:00iOS 8'in Kullanım Oranı Artıyor
Apple, iOS 7 ile mobil işletim sistemini baştan aşağı yenilemiş ve daha düz bir tasarım anlayışını benimsemişti. iOS 7’den sonra yayınlanan iOS 8’de de bu tasarım anlayışını devam ettiren Apple, sisteme bir takım yeni özellikler ekleyerek iOS’u güçlendirmişti.

Ancak iOS 8’de ile gelen sorunlar yeni güncellemenin benimsenme oranlarını hızlı yükselmesine engel olmuştu. Sunduğu yeni güncellemeler ile iOS 8’i sorunlarından arındıran Apple sistemin artık tamamen benimsendiğini açıkladı.

Son açıklanan rakamlara göre iOS 8’in benimsenme oranı 1 ay içerisinde %73’ten %75’e yükseldi. Bu oranın hızlı bir şekilde yükselmesinin bize göre iki nedeni var. Bu nedenlerden ilki iOS 8.1.2 ile sistemdeki sorunların düzeltilmesi ve daha stabil hale gelmesi. İkinci neden ise App Store’da bulunan bazı uygulamaların iOS 8 ve üzeri sistemlerde çalışıyor olması.

Apple önümüzdeki günlerde tamamen sorunlardan arındırılmış daha stabil ve Apple Watch için geliştirmelerin yer alacağı iOS 8.2 sürümü ile karşımıza çıkacak. Bakalım iOS 8.2’den sonra benimsenme oranları nasıl bir değişim gösterecek.

 

Haber kategorisi: